Föreningsinformation

Förening
Brf Söderport. Fastighetsbeteckning: Kv Yngve 3 och 4. Föreningen innehar 33 lägenheter samt en lokal med hyresrätt. Fastighetens nybyggnadsår är 2012.

Fastighet
Bostadsplanen börjar en våning över gatuplanet. Totalt finns sju bostadsplan där alla lägenheter har möblerbar balkong eller uteplats med eluttag och belysning, förutom en som har fransk balkong. Välisolerade väggar och fönster med isolerglas för låg energiförbrukning och mot ljud. Belysning i allmänna utrymmen styrs av närvarodetektorer.

Entré
Inpasseringssystem med tagg. Portregister med porttelefon. Informationstavla och postboxar i entréplan.

Uppvärmning
Fastigheten är ansluten till Borås Energi fjärrvärmenät. Uppvärmning sker med vattenburen värme från husets fjärrvärmeväxlare till radiatorer i lägenheterna. Fastigheten är byggd för att ha en energiförbrukning på ca 60 kWh/kvm/år.

Ventilation
Huset ventileras med automatisk frånlufts- och tilluftsventilation med återvinning. Tilluften är förvärmd. Frånluft i kök, wc/dusch och klädkammare. Tilluft i samtliga sovrum och vardagsrum.

Lägenhet
Entrédörr är av säkerhetstyp med ringklocka och dörrkik. Tidningshållare och namnskylt utanför dörren. Ekparkett i samtliga rum utom entré som har klinker. Takhöjden är ca 2,50 m. Elcentral med jordfelsbrytare och central för bredband finns i lägenheten. Alla lägenheter är handikappsanpassade. Badrummet har klinkergolv och väggkakel. Komfortgolvvärme i bad/tvätt. Besökskamera kopplad till lägenhetens porttelefon. Brandvarnare kopplade till elnätet.

Balkong/Uteplats
Balkongerna har betonggolv med cumaroträdäck, räcken i glas, glasade sidostycken, eluttag och armaturer på alla balkonger/uteplatser. Skärmar mellan intilliggande balkonger och terrasser. Två lägenheter i plan 1 har uteplatser med stenplattor mot innergården.

Källarförråd
Finns i nedre garageplanet. Fyra lägenheter har inget källarförråd utan förrådsutrymme finns i lägenheten.

El & Vatten
Mätare för individuell el- och vattenmätning finns i varje lägenhet. Avläsning och debitering sker varje kvartal och redovisas separat på Avgifts- /hyresräkning.

Innergård & Terrasser
Innergård plan 1 har stenplattor och grus. Solterrass i väster mot Allégatan finns på plan 2. På plan 4 finns ett SPA med bland annat relax och bastu med dusch och omklädningsrum. På dessa plan finns även ett trädäck.

Fiberanslutning via Telia
Fiberkabel förlagd till samtliga lägenheter där Bredband 100/10 Mbit/s, Digital-TV paket: Telia Lagom (basutbud) samt IP-telefoni (fast avgift) ingår. Telia Router samt två boxar och två fjärrkontroller ingår. För beställning och information, kontakta Telias Kundtjänst tel 90 200.

Hiss
Fastigheten har hiss i varje uppgång och går från samtliga bostadsplan ner till båda garageplanen.

MILJÖRUM för källsortering av hushållsavfall

Vi KÄLLSORTERAR HUSHÅLLSAVFALL enligt Borås Energi och Miljö föreskrifter. Miljörummet finns i separat utrymme med egen in-/utgång. Grovsopor ombesörjer den enskilde att lämna på återvinningsstation /-central.

Parkeringsgarage
I husets källarplan finns ett garage i två plan med 33 platser med hyresrätt, hyrs ut till de boende i föreningen. Avgift 800 kr/månad. Kölista tillämpas.

Årsredovisningar
ÅR 2018, 2019 och 2020 återfinns nedan. 

Stadgar
Stadgar, registrerade hos Bolagsverket 2021-12-07, återfinns nedan.

Årsavgifter
Inga avgiftsändringar är planerade för 2022. Årsavgift för 2021 är 714 kr/kvm, oförändrad sedan byggåret 2012.

Energideklaration
Energideklaration utfördes 2019-04-12. Protokoll återfinns nedan.

Underhållsplan
Föreningen har upprättat underhållsplan.

Överlåtelse avgift
Utgår med 2,5 % av ett prisbasbelopp som betalas av köparen.

Pantsättning avgift
Utgår med 1 % av ett prisbasbelopp.

Juridiska personer
Juridiska personer godkänns inte som medlemmar i föreningen.

Ekonomisk Förvaltning
Lots Ekonomi
Kontaktperson Rosita Håkansson
Telefon 033 - 48 89 29
Sandgärdsgatan 12-16
503 34 Borås

Fastighetsskötsel
FR Fastighetsservice AB
Telefon 033 - 12 30 80

Kontaktperson (Ordförande)
Pontus Djerf - 4003
Tel: 073 - 437 98 97
E-post: pontus@soderport.eu

Bifogade filer