Mäklarinformation


Vi är tacksamma om du med försäljningsuppdrag i föreningen och spekulanter till lägenheter använder uppgifterna på denna sidan och på sidan Välkommen. Vi uppdaterar uppgifter vid behov. 

För mäklarbild, var vänlig kontakta vår förvaltare Frubo AB, på e-postadress: info(at)frubo.se.

Centralt beläget
Vår förening - Brf Berzelii Linköping - är centralt belägen i Vasastaden i Linköping. Här har vi nära till både affärer, kommunikationer, kultur och nöjen samt fina promenadstråk runt Stångån. 

Fastigheten utgörs av två byggnader; Birgittagatan 2-4 är nybyggd och färdigställdes 2015. Berzeliigatan 6 är byggd 1937, totalrenoverad och färdigställd 2014. Föreningen har 47 lägenheter, inga kommersiella lokaler.

Hållbarhet
Föreningen har höga ambitioner vad gäller hållbarhet och vi installerade under 2018 en solcellsanläggning på taket. Vi har också investerat i ett uppkopplat energioptimeringssystem som reglerar vår värme och bytt till energieffektiva tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugan. 
I garaget installeras laddstationer för elbilar löpande i takt med att bilägare efterfrågar det. För närvarande har fyra garageplatser laddstationer. 

Goda parkeringsmöjligheter
Vi har totalt sju garageplatser i garaget som ligger under fastigheten. Parkeringsplatserna tilldelas enligt kösystem och kostar 1000 kr/mån. Har man laddstation betalar man också för den samt den el man förbrukar. I anslutning till fastigheten finns också Katedralskolans stora parkering med många p-platser och goda parkeringsmöjligheter. Man kan också parkera på kommunens gatuparkering. 

Cykelparkering finns precis utanför fastigheten och i garaget finns också möjlighet att parkera cyklar. 

Avgiftshöjningar
För närvarande är inga avgiftshöjningar planerade.

Bredband
Fastigheten har bredband 10 Mbit och ett basutbud av digitala TV-kanaler via ComHem. Avgift för detta ingår i månadsavgiften med 95 kr. Önskar man högre bredbandshastighet går det att teckna via ComHem.

Hiss
Båda husen har hiss.

Förråd, tvättstuga och barnvagnsförråd
I källaren finns förråd till varje lägenhet. Där finns också en tvättstuga som enkelt bokas via vårt digitala bokningssystem på föreningens hemsida. Barnvagnsförråd finns.

Medlemsinformation och kommunikation
Som medlem har man tillgång till en mängd information samt kommunikation med både styrelsen och sina grannar via föreningens hemsida som används som primär kommunikationskanal.

Underhåll
Berzeliigatan 6 renoverade alla badrum 1998. Under 2014 totalrenoverades hela huset och gjordes om till bostadsrätter. Det skedde också stambyte på alla plan samma år. Samtidigt byggdes också det nya huset på Birgittagatan 2-4 med inflyttning 2015. 

Årsredovisningar
Se bifogad årsredovisning.

Stadgar
Se bifogade stadgar.

Information om överlåtelser
Överlåtelseavgiften är 2,5 % av ett prisbasbelopp och betalas av säljaren. 
Pantsättningsavgiften är 1% av ett prisbasbelopp. 

Juridiska personer
Juridiska personer godkänns inte som medlemmar i föreningen.

Kontaktperson
För mer information, kontakta vår styrelse via e-postadress: styrelsenbrfberzelii(at)gmail.com

Bifogade filer