Mäklarinformation

Benämning                                         

Brf Briggen. I föreningen finns 30 lägenheter.
 
Allmänt
Föreningen äger fastigheterna Eriksbergsgränd 5 A-C som är byggda 1953-56 i vilka man upplåter lägenheter.  Föreningen har en 20-årig underhållsplan. Styrelsen handhar den ekonomiska, administrativa och tekniska förvaltningen, medan en av våra medlemmar sköter fastighetsskötsel som gräsklippning, sandning, trappstädning mm. 
Föreningen är fullvärdesförsäkrad och har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg, vilket innebär att bostadsrättsinnehavarna behöver bara teckna en vanlig hemförsäkring.
 
Övriga utrymmen i föreningen
Det finns cykelförråd, matkällarförråd och vindsförråd.
Tvättstuga med två tvättmaskiner och torktumlare samt torkrum och mangel finns i källaren på Eriksbergsgränd 5 B.
Verkstadsrum samt gym finns också till boendes förfogande.
 
Bredband 
Föreningen har gruppavtal på bredband och digital-TV via Tele 2.
 
El
Föreningen har ett gemensamt elhandelsavtal och medlemmarna betalar kvartalsvis efter förbrukning.
 
Uppvärmning
Sker via bergvärme.
 
Avgiftshöjningar
Idag finns inga planerade avgiftshöjningar.
 
Gjorda renoveringar
I närtid har föreningen bytt balkonger, gjort ny fasad, tilläggsisolerat, renoverat gym och verkstadslokal samt bytt lås.
 
Underhållsplan 
Se bifogat dokument.
 
Årsredovisningar
Se bifogat dokument.
 
Information om överlåtelser
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1430 kr av köparen och 570 kr i pantsättningsavgift av den medlem som pantsätter sin lägenhet.
 
Juridiska personer
Juridiska personer godkänns inte som medlemmar i föreningen.
 
Område
Trivsam gemensam innergård med gräsmatta. Föreningen är belägen på Härnön, närmare bestämt stadsdelen Norrstaden, där även Härnösands centrum ligger. Här bor du alldeles intill Norra Sundet där fartyg och båtar passerar på väg till eller från Härnösands hamn.

Det är väldigt nära till Härnösands Gymnasium, Hedda Wising-skolan  (7-9 skola), Brännaskolan (F-6) samt flera kommunala och privata förskolor.
 
Till stadens centrum har du bara några minuters promenad och åt andra hållet, bortom Sälstens badstrand med strålande kvällssol, ligger ett stort och populärt strövområde.
 
Det är även nära till Högslätten Sportcentrum som är kommunens största idrottsanläggning. Här finns styrketräningslokal, konstgräsplan med friidrottsarena, padelhall, tennisbanor, motionsspår, curlinghall, konferensrum, bandybana mm.
Intill den stora grusplanen ovanför Härnösands Arena finns också en militärhinderbana utomhus, utegym och en parkourdel för den hugade.
Du har drygt 1 km till simhallen som erbjuder möjligheter till bad, lek, motion och rekreation. I samma hus finns 2 olika gym och en restaurang. Sommartid finns här även bangolf utomhus och boulebanor.
Området runt omkring är ett populärt promenadstråk
 
Ca 4,5 km bort  finns Vårdkasbacken med fina strövområden. Här finns en skidbacke i söderläge med fyra nedfarter i olika svårighetsgrad, hopp och rails samt en pulkabacke bredvid barnbacken. På toppen finns ett utkikstorn med fantastisk utsikt över staden och Södra Sundet. På Vårdkasen anordnas även aktiviteter med mountainbike, down hill, backtävlingar med bil, orientering mm.
 
Kontaktperson
För mer information, kontakta Inga-Siv Kejerhag via e-post [javascript protected email address].

Bifogade filer