Mäklarinformation

Hej och välkommen till vår trevliga förening!

Här finner du som är fastighetsmäklare eller spekulant på en lägenhet i föreningen information som kan vara till nytta för dig.

Byggnadsår Fastigheten färdigställdes i oktober 2020. 

Antal lägenheter Föreningen har 42 st bostadsrättslägenheter om 1-4 rok. Det finns även 2 lokaler som föreningen hyr ut.

Avgiftshöjningar Avgifterna höjdes med 20% i januari 2024 med  anledning av ökade räntekostnader, kostnader för fjärrvärme och el. Föreningen har också minskat amorteringar av lån kommande år och anpassar avskrivningstakten därefter.  

Underhållsplan finns framtagen.

Bredband Alla lägenheter är fiberanslutna.
Lägenheterna är ansluta till bredbandsnät vilket innefattar bredband 100/100 Mbit, digital-TV och bredbandstelefoni. Kostnaden för grundutbudet för digital­TV och bredband ingår i månadsavgiften, därutöver kan respektive lägenhetsinnehavare beställa ett utökat abonnemang.Till varje lägenhet hör en tv-box samt en trådlös router.

El Fastigheten är ansluten till det allmänna elnätet. Bostadsrättsföreningen har tecknat ett gemensamt elförbrukningsavtal för fastigheten och samtliga lägenheter. Alla lägenheter har individuell mätning av elförbrukningen. I varje lägenhet finns ett skåp med el-central och media-utrustning.

Vatten Fastigheten är ansluten till det kommunala VA-nätet. Alla lägenheter har individuell mätning av kall- och varmvatten.

Hiss finns till samtliga bostadsplan och till varmgarage under huset.

Porttelefon Finns och är kopplat till boendes fasta telefon alt. mobil. 

Förråd Till varje lägenhet hör ett förråd (ca 2-4 kvm) beläget i garageplan.

Gemensamma utrymmen Soprum med källsortering finns med ingång från Engelbrektsgatan. Utrymme för barnvagnar/rullatorer finns i varje trapphusentré (gårdsentré). 

Gemensam uteplats finns på innergården med eluttag för elgrill. Här finns även utemöbler för föreningen att nyttja, en sandlåda, lekhus och boulespelplan. 

Cykel Föreningen har ett cykelförråd med ingång från parken eller via trapphus 20A. Det finns även cykelställ på innergården.

Parkering Föreningen har 40 st parkeringsplatser i varmgarage under huset varav 15 st med el för laddning av el-bil. Parkeringsplats uthyres mot en avgift om 850 kr/mån utan laddplats och 925 kr/mån med laddplats.

Parkeringar hanteras av styrelsen.

Ekonomisk plan - se bifogade handling. Kontakta styrelsen för kopia av årsredovisning

Lägenhetsutdrag/mäklarbild tillhandahålles av föreningens ekonomiska förvaltare HSB Mälardalarna: [javascript protected email address]  Tfn: 010-303 27 00

Överlåtelseavtal/medlemsansökan skickas till HSB Mälardalarna AB, Box 258, 781 23 Borlänge. Ansökan om medlemskap för godkännande, ska behandlas av styrelsen

Information om överlåtelser
Överlåtelseavgiften betalas av förvärvaren. Överlåtelseavgiften får uppgå till högst 2,5 % av det prisbasbelopp som gäller vid tidpunkten för ansökan om medlemskap.

Pantsättningsavgift Avgift om 1 % av det prisbasbelopp som gäller vid tidpunkten för underrättelse om pantsättning.

Juridiska personer
Juridiska personer godkänns som medlemmar i föreningen under förutsättning att den som står som firmatecknare avser nyttja lägenheten som privatbostad.

Fastighetsskötsel inkl. trapphusstädning via HSB, Tel: 010-303 27 00.

FELANMÄLAN:

Här når du formuläret för felanmälan:

https://service-form.homemaker...;type=2

OBS! AKUTA FEL anmäls till HSB tfn 010-303 27 00.

Akuta ärenden där det finns risk för personskador, inbrott, brand eller liknande, ring 112.

Vitvaror – HUSQVARNA/ELECTROLUX
Vid fel på dina vitvaror, ring 0771-767676

Tv/bredband/tele – TELIA
Telia kundtjänst: 020–90 200

Hiss - KONE
Tel: 0771-50 00 00

Adress och Kontaktperson
HSB Brf Hyttbäcken nr 1, Box 1022, 791 10 Falun

För mer information, kontakta ordförande Pia Svan  070-5864669        pia.svan @hotmail.com 

Bifogade filer