Mäklarinformation

Sidan uppdaterades senast: 2024-01-21

Vid visning
Dörren får absolut inte ställas upp vid visning, anmälda kontaktar mäklaren som öppnar dörren.

Avgift och bostadsrättstillägg
I månadsavgiften ingår värme, vatten samt digitala tjänster (se nedan). Utöver månadsavgiften tillkommer ett bostadsrättstillägg.

Avgiftshöjningar
Inga avgiftshöjningar gjorda för 2023. Under 2024 höjs avgiften med 10% från och med 4/1. Detta kommuncerades till medlemmarna 2024-01-17. Notera att eventuell kapitalavgift för bostadsrättstillägg är oförändrad.

Digitala tjänster
Fastigheten har bredband, digital-TV och IP-telefoni (ej samtalstaxa) via Tele2 som ingår i månadsavgiften. Bredbandshastigheten som ingår är 250/250. Önskar en medlem högre bredbandshastighet så får de själva stå för mellanskillnaden. Digital-TV utbudet som ingår är TV Bas, mer information hos Tele2: https://www.tele2.se/tv/tv-bas

El
Lägenheterna har individuell elavmätning där varje medlem behöver teckna eget elavtal för sin egen förbrukning.

Hiss
Fastigheten har hiss.

Garage och parkering
Fastigheten har garage under gården. Garaget omfattas av 46 st bilplatser varav 20 st el-bilsplatser samt 6 st motorcykelplatser. Kostnaden är 1205 kr/mån för parkering utan el och 1355 kr/mån + elförbrukning för pakering med laddstolpe. 
Kö och parkering sköts av City Security fram till mars 2024. Därefter tar SBC över förvaltningen. Just nu är det ingen kö. 

Gästparkering tillhandahålls inte av föreningen men i området finns parkeringsrutor med gratis parkering upp till två timmar. 

Bygglov för inglasning av balkonger
Bygglov för att kunna glasa in balkonger har skett i två omgångar. Se bifogad pdf om vilja balkonger som har ett giltigt bygglov. 
Anledningen till att vissa balkonger inte är med i någon av ansökningarna är att stadsbyggnadskontoret i första ansökan som styrelsen gjorde nekade flera balkonger med motiveringen att de stred mot detaljplanen. Efter det bygglovet avslutats kom det ett avgörande i mark- och miljödomstolen som ett förtydligande. Då ansökte intresserade medlemmar om ett nytt bygglov för de som tidigare blivit nekade, men enbart för de lägenheter som vid det tillfället visade intresse om att glasa in. För de balkonger som saknar bygglov så är det alltså möjligt att göra en bygglovsansökan och med största sannolikhet få ett beviljat bygglov. Men för att glasa in måste man alltså ansöka om bygglov först. 

Övriga utrymmen
Fastigheten har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har tillgång till egen tvättutrustning. Det finns barnvagnsrum i anslutning till varje trapphus. Cykelförråd finns i källaren på hus 2 och 4. Det finns även utomhus-parkering för cyklar på innergården.

Underhållsplan & renoveringar
Bostadsrätterna färdigställda 2017. Tvåårsbesiktning utfördes 2019/2020/2021. 
Ännu är inget framtida underhåll eller renovering planerat. En underhållsplan ska tas fram under 2024.

Årsredovisningar
Se bifogad fil nedan.

Delat ägande
Föreningen godkänner delat ägande.

Information om överlåtelser och andrahandsuthyrning
Det är säljarens ansvar att förse mäklare med info. Det mesta finns att hitta i egrannar inloggad som medlem.

Andrahandsuthyrning godkännes 1 år åt gången. Efter det skall en ny ansökan göras. Andrahandsuthyrning godkännes max 2 år. Avgift för andrahandsuthyrning är 525kr/mån. 

För mer info se allabrf.se

Övrigt information styrelsen vill upplysa om
Utöver all information ovan är det inget ytterligare styrelsen vill upplysa en säljare om vid försäljning. 

Kontaktperson
Denna information ska innehålla den senaste informationen som behövs vid en försäljning. Datum då sidan senast uppdaterades syns högst upp. 

Saknar du någon info på denna sida? Vänligen kontakta Styrelsen via e-post [javascript protected email address].

Bifogade filer