Allmän information om Kvarntornen

 

Bredband
Fastigheten har bredband, IP-telefoni och digital-TV via Tele2.

Hiss
Fastigheten har två hissar.

Nybyggnadsår
Kvarntornen uppfördes 2013-2015

Energismart hus
Kvarntornen är ett hus med både låg energiförbrukning och har flera smarta energilösningar som ger både god ekonomi och en lägre påverkan på miljö och klimat.

Byggnaden är mycket välisolerad och fönstren har mycket små energiförluster.

Ventilationssystemet ger ett bra luftombyte i huset men släpper inte ut värmeenergi i onödan. Värmeenergin ur både luft och från imkanaler återvinns så att bygnaden förbrukar mindre energi och ger låga driftskostnader.
 
När du duschar, badar och tvättar rinner varmt vatten ut i spillvattenledningen och i detta hus återvinner vi även den värmeenergin. Detta ger 10.000-15.000 kWh gratis energi som i 99 % av Sveriges hus går förlorad.

I våra lägenheter, och även i alla lokaler som vi hyr ut, mäts både el-, varm och kallvattenförbrukning vilket leder till mindre energianvändning och god resurshushållning. I Kvarntornen betalar du inte för någon annans energiförbrukning.

Hissarna är unika även de eftersom de vid liten hisslast på väg upp eller stor hisslast på väg ner skapar egen energi som tillförs huset och med LED lampor förbrukar dessa hissar 25-30% mindre energi än vanliga hissar.

I garaget och alla korridorer är huset utrustad med lågenergilampor, ofta LED, och med närvarostyrning.

I varje lägenhet finns minst 2 st inbyggda USB uttag med smart styrning så du slipper använda mobilens eller läsplattans klumpiga transformator. Enkelt och energismart.

Garaget håller än behaglig temperatur om minst 10 grader istället för att värma upp bilarna till 20 grader som är vanligt i många underjordiska garage. Och bilen trivs bättre när det inte är för varmt.

Borsta av snö och is från bilen innan du kör in i garaget eftersom garaget inte är en snösmältningsanläggning, det går ju bara åt onödig energi!

Garaget är utrustat med åtta elladdbilsplatser som har egna mätare. Hör av dig till styrelsen om du skaffat elbil eller laddhybrid och vill byta till en laddplats. 

Tips till dig som bor i Kvarntornen och har inglasad balkong. Låt inte värmen från lägenheten värma den inglasade balkongen, då försvinner värdefull värmeenergi som föreningens medlemmar betalar tillsammans för ut till kråkorna eller i Uppsala kanske man säger råkorna. 

Bokningar

Under rubriken bokning kan du boka tvättstugan på plan 1, takparken samt stekbordet på takparken. 

Brandskydd

I föreningen ser vi det som mycket viktigt att upprätthålla ett fullgott brandskydd och vi uppmanar alla medlemar att hålla sig uppdaterade. Besök gärna FRIS och lär er mer!

http://www.foreningenfris.se/wp-content/uploads/SFIsvenskFRIS.mp4