Mäklarbild

Denna information är avsedd för medlemmar som önskar sälja sin lägenhet samt för mäklare. 

Vi uppmanar mäklare att använda SBC:s tjänst Mäklarservice för att hantera överlåtelsen i fråga om överlåtelseavtal och medlemsansökan: https://maklarservice.sbc.se

Medlemmar som behöver utdrag ur lägenhetsförteckningen beställer det själv genom att kontakta SBC.

Om föreningen

Brf Bryggan är en bostadsrättsförening som upplåter lägenheter åt sina medlemmar i Kolla Parkstad, Kungsbacka. Föreningen består av 43 lägenheter, varav 35 är lägenheter fördelat över 4 huskroppar samt 8 parhuslägenheter.

Föreningen registrerades hos bolagsverket den 22 april 2015. Husen färdigställdes under 2017.

Fastighetsbeteckning

Porfyrvägen 11, 13 samt Malakit- och Jadevägen: Kolla 5:25 

Porfyrvägen 10 och 12: Kolla 5:141

Organisationsnummer

769629-9424

Avgift

I avgiften ingår bredband, tv och telefon från Telia, sophämtning, vatten samt bostadsrättstilläggsförsäkring via Länsförsäkringar. För lägenheter ingår värme, dock ej för parhus.

Tills vidare planeras inga avgiftshöjningar. Beslut om avgiftshöjningar tas i regel i samband med budgetarbetet i slutet av året.

Bredband

Fastigheten har bredband och digital-TV via Telia.

Hushållsel, varmvatten och värme

För lägenheterna ingår uppvärmning i avgiften. Varmvatten debiteras i efterhand och betalas i samband med hyran/avgiften till föreningen. 

För parhusen behöver eget avtal med Statkraft tecknas för varmvatten och uppvärmning. 

Alla medlemmar måste själv teckna elnätsavtal med Ellevio samt elförbrukningsavtal med valfri leverantör av el.

Hiss

Fastigheterna har inte hiss.

Parkering

Parkeringsplats finns att hyra av föreningen, i mån av plats. Kostnaden är 300 kr per månad. Kommunal boendeparkering finns i området.

Andrahandsuthyrning

Styrelsens godkännande behövs vid andrahandsuthyrning. Godkänns i allmänhet om skäl finns, för max ett år. Föreningen tar ut en avgift om 10 procent av ett prisbasbelopp per år (ungefär 4 700 kronor). Avgiften för andrahandsavgift tas ut i samband med  ordinarie månadsavgift.

Överlåtelse, mäklarbild för specifik lägenhet

Avgift vid överlåtelse på 2,5 procent av ett prisbasbelopp (ungefär 1 100 kr).

Avgift vid pantsättning debiteras med 1 % av basbeloppet (ungefär 500 kr).

Vid försäljning kan det behövas en mäklarbild med specifika uppgifter om just din lägenhet. En sådan beställs genom att kontakta SBC direkt (0771-722 722 eller [javascript protected email address]). Kostanden är 350 kronor och debiteras mäklaren. 

Årsredovisning och stadgar

Se nederst på denna sida.

Till säljare av lägenhet angående sk.  kapitaltillskott

Föreningen amorterar regelbundet sina lån på fastigheten. Dessa amorteringar kommer säljande medlem till gagn genom kapitaltillskott, ett belopp som säljaren i deklarationens bilaga K 6 kan dra av för att minska vinstskatten. Vår ekonomiska förvaltare SBC skickar kapitaltillskottsbeloppet i form av kontrolluppgift till säljande medlem i januari året efter försäljning.

Det är inte möjligt för SBC att leverera uppgift om beloppet på annat sätt än genom kontrolluppgiftsutskicket i januari.

Kontaktperson
För mer information, kontakta styrelsen via [javascript protected email address]

Bifogade filer