Välkommen

Vår förening finns i Malmö och har 34 lägenheter.

Föreningen och bostadsrätterna

Bostadsrättsföreningen bildades 1946 och huset vid Roskildevägen 11 byggdes 1948. Föreningens fastighet innehåller totalt 59 bostadsrätter varav 35 avser bostadslägenheter och 24 garageplatser. Bostadslägenheterna storlek varierar allt från 1 rum med kokvrå till 6 rum och kök. Till varje bostadslägenhet hör ett vindsförråd och ett källarförråd.

Fastigheten har en fin grön gård som är mycket uppskattad. Här finns en lummig lund med grillplats, bärbuskar och fågelbad men också en sandlåda och en stor gräsmatta. Fastigheten är granne med Pildammsparken och ligger nära Triangeln som erbjuder shopping samt tågstation med direktkopplingar till såväl övriga delar av Malmö och Skåne som till Köpenhamn.

Gemensamma anläggningar och funktioner

Garage
Garageplatserna i varmgaraget utgör egna bostadsrätter. Flertalet garageplatser tillhör medlemmar med bostadsrättslägenhet i föreningens fastighet men några platser har förvärvats av utomstående.

Tvättstugor
I källaren vid 11 C finns tvättstuga, utrustad med två tvättmaskiner, centrifug, torktumlare och torkskåp. Här finns även separat mangelrum och torkrum. I källaren vid 11 A finns tvättstuga med torktumlare och torkskåp. 

Cykelkällare och barnvagnsrum
I källaren vid 11 A finns utrymmen för cykelparkering. Det är främst avsett för de cyklar som används regelbundet. Rum för barnvagnar och barncyklar finns i källaren.

Bastu
I källaren vid 11 A finns en bastuavdelning som är fri för medlemmarna att använda. Bokning görs på lista utanför bastun.

Hobbyrum
Utrymme för hobbyarbeten och hantverk finns för medlemmarnas förfogande i källaren vid trappa 11 A.

Övernattningslägenhet
Lägenhet för övernattande gäster finns att hyra i källaren vid trappa A .

Sammanträdesrum
I källaren vid trappa C finns ett sammanträdesrum. Rummet används för styrelsesammanträden men kan också utnyttjas av medlemmarna. Rummet används också som syrum.

Kabel TV och internet
Kabel-TV finns genom Telenor och bredband och IP-telefoni genom Ownit.

Gym/ Motionsrum
Från September 2019 finns ett gym/motionsrum för alla medlemmar i föreningen. Rummet finns i källaren vid trappa A.

Extra stolar och bord samt trädgårdsmöbel, partytält mm.
I ett källarförråd disponerar föreningen ett antal bord och stapelbara stolar som medlemmarna vid behov kan låna. Föreningen äger också ett partytält, några spel - krocket och plockepinn, som kan lånas av medlemmarna.