Välkommen

Vår förening finns i Svalöv och har 14 lägenheter.

Vi har tre gårdar, en stor med 10 lgh och två små gårdar med 2 lgh på varje. På den stora gården finns en härlig innergård med lekplats, bänkar och en lokal.

För att hålla snyggt så hjälps alla medlemmar åt. Vi har två städdagar per år, en på våren och en på hösten. 

 

Omgivningen:

Centralorten Svalöv har ungefär 4800 invånare. Svalöv ligger centralt i Skåne men 19 km till Landskrona, 41 km till Helsingborg och 44 km till Malmö.

Framtida planer på att pågatåg skall stanna i Svalöv är på gång.

Svalöv är en lummig och leende småstadsidyll, där det är lätt att känna sig hemma. Boendet är varierat med viss tyngdpunkt på villabebyggelse. Strax norr om orten vid Svalövssjön har ett nytt villa område vuxit fram.

I centrum (avstånd från BRF Havren) finns vårdcentral 379 m, Apotek 379 m, Bank 389 m, Ica Supermarket med postombud 515 m, Netto 326 m och huvudbibliotek 505 m.

Skolor

I Svalöv finns Heleneborgsskolan 875 m, som är en F-6 skola. Vi har Linåkerskolan 1,3 km, som är en gemensam högstadieskola för kommunens alla elever. I Svalöv finns också Svalöfs gymnasium och Fridhems folkhögskola.

Kommunikationer

Det går utmärkt att med allmänna kommunikationer ta sig till och från Svalöv (316 m till närmsta busshållsplats). Dagliga förbindelser med buss till Teckomatorp, Röstånga, Kågeröd, Tågarp, Billeberga, Landskrona och norrut till Helsingborg.

I Teckomatorp finns direkt anslutning med pågatågen till Malmö/Helsingborg.