Välkommen

Vår förening finns i Svalöv och har 14 lägenheter.

Vi har tre gårdar, en stor med 10 lgh och två små gårdar med 2 lgh på varje. På den stora gården finns en härlig innergård med lekplats, bänkar och en lokal.

För att hålla snyggt så hjälps alla medlemmar åt. Vi har två städdagar per år, en på våren och en på hösten. 

 

Omgivningen:

Centralorten Svalöv har ungefär 4800 invånare. Svalöv ligger centralt i Skåne men 19 km till Landskrona, 41 km till Helsingborg och 44 km till Malmö.

Kommunikation

I Svalöv finns både tåg och bussförbindelser. Till stationen är det ca 300 meter. Till Malmö tar det ca 34 minuter med tåget, till Helsingborg ca 60 minuter och till Landskrona ca 33 minuter med buss eller tåg. 

Svalöv är en lummig och leende småstadsidyll, där det är lätt att känna sig hemma. Boendet är varierat med viss tyngdpunkt på villabebyggelse. Strax norr om orten vid Svalövssjön med ett villaområde tätt inpå och inbjudande promenadstråk runt sjön och nära hagar och lummig natur. 

I centrum (avstånd från BRF Havren) finns vårdcentral 379 m, Apotek 379 m, Bank 389 m, Ica Supermarket med postombud 515 m, Netto 326 m och huvudbibliotek 505 m.

Skolor

I Svalöv finns Heleneborgsskolan 875 m, som är en F-6 skola. Vi har Linåkerskolan 1,3 km, som är en gemensam högstadieskola för kommunens alla elever. Svalöv har även en Montessoriskola, förskolans Iokaler ligger vid Svalövs kyrka och "lilla" och "stora" Svalövs Montessori finns i Svalövs Weibulls vackra gamla lokaler och parker nära Svalövs station. Svalöv finns också Svalöfs gymnasium och Fridhems folkhögskola.