Välkommen till Brf SommarRo Nr 1

Vår förening finns i Sommarro i Uppsala och har 91 lägenheter.

SommarRo består av tre huskroppar – två separata hus längs Norbyvägen och ett u-format hus med fem trappuppgångar i backen upp mot Stadsskogen.

Husen mot Norbyvägen har lokaler samt förråd och sophus i markplan. De ljusa och välkomnande trapphusens entréer vetter mot vägen. Lägenheterna består av tvåor och treor av varierande storlek, alla med generösa balkonger.

Det stora huset mot stadsskogen har dubbla källarplan och fyra bostadsplan plus en indragen takvåning med härliga terrasser mot alla väderstreck. I källarplanen hittar vi också projektets parkeringsplatser som erbjuder minst en garageplats per lägenhet. Där finns också lägenhetsförråd och grovtvättstuga, samt cykelförråd och sophus. Även här är trapphusen uppglasade och välkomnande och det finns en gemensam invändig passage från innergårdens trädgård till Stadsskogen. Givetvis kan du ta dig med hiss direkt ifrån källar/garageplanen upp till din lägenhet vilket också innebär att du når samtliga lägenheter med hiss från nedersta markplan.

I det stora huset finner du allt från ettor till femmor, från 39 mysiga kvadrat till flotta 174. Många av lägenheterna har både uteplats eller fransk balkong och en stor balkong. De större lägenheterna har två duschrum, varav ett är ensuite från det största sovrummet. Sju lägenheter har uthyrningsdel, som t ex kan erbjuda ett bra generationsboende och högst upp har taklägenheterna en spaavdelning med bastu i den mera privata avdelningen och det stora representativa vardagsrummet har braskamin och glaspartier ner till golv mot det glasräckesförsedda trädäcket som går runt hela lägenheten.

Rumshöjden i alla lägenheter är 2,6 meter. Vindslägenheterna mot Norbyvägen har snedtak med en nockhöjd på  3,7 meter. I sovrum och kök är fönsterbröstningen 0,7 m och fönstren går upp till 2,3 m.

Vardagsrummens glaspartier går från golv tillk 2,3 meter. SommarRos lägenheter har ekplankparkett i samtliga rum, badrummen är helkaklade med komfortvärme i golvet.