Brf Stenslottet


OBS! Se www.brfstenslottet.se för aktuell och uppdaterad information.

 

BRF Stenslottet är beläget i Rudviken, strax intill Solna Centrum. Kring 1930 byggdes här tre kvarter med småhus och villaliknande flerfamiljshus i 20-talsklassicistisk stil. Den lilla stadsdelen revs i början av 1980-talet pga sättningsskador. Ett av husen sparades dock. Detta hus totalrenoverades 1988 och förvaltas sedan 2007 av Bostadsrättsföreningen Stenslottet och föreningen äger marken.

Huset har tre våningar, två trapphus och totalt 16st bostadsrättslägenheter mellan 26-46 m2. Total bostadsyta uppgår till ca 607 kvm. I källaren finns lägenhetsförråd, tvättstuga samt 3st uthyrningslokaler som renoverats 2014-2016. 

Huset ligger tyst och skyddat av omgivande bebyggelse i 3 – 7 våningar. Intill huset finns en förskola. Föreningen har en uteplats med grill vid husets framsida som får utnyttjas av medlemmarna.

Det är gångavstånd (ca 10 min) till Solna Centrum med stort utbud av butiker samt tunnelbana, spårväg och bussar. Bostadsrättsföreningen Stenslottet har god ekonomi, låga månadsavgifter och en belåningsgrad på ca 27% av bokförda värdet på fastigheten.