Välkommen

 

Välkommen till jugendhuset på Kastellgatan 19 i Göteborg!

Bostadsrättsföreningen Utanverket (Föreningen) bildades den 6 december 1982. Föreningens fastighet, Kommendantsängen 5:7 i Göteborgs kommun förvärvades 1984-02-07. Fastigheten har anor från det förra seklets början. Fastigheten har renoverats varsamt över åren med målet att behålla det ursprungliga utseendet. Utöver den vackra byggnadsarkitekturen har Föreningen även en lummig och vacker kullerstensbelagd innergård. Från tidig vår till sen höst utgör  innergården en stillsam oas där varma dagar kan avnjutas i sällskap med andra, eller varför inte med en kopp kaffe och en bok.

Med det bästa av "Linnéstaden" runt knuten finns alla förutsättningar för att de som bor i Föreningen ska stortrivas. 

Övre Husargatan har fått en ny utformning. Sveaplan runt hörnet har rustats upp till piazza med träd och uteserveringar. Kastellgatan är en av de populäraste gatorna i Linne med närhet till allt. Några stenkast bort börjar Slottsskogen. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar.

Några minuter bort ligger det vackra naturreservatet Änggårds-bergen med snirkliga promenadstigar som sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även Botaniska Trädgården, som anses vara en av de ledande i världen.

Kommunikationerna i närheten är goda.

 I närheten till vår fastighet området återfinns surdegsbageriet Alvar och Ivar, gallerier, apotek, butiker av olika slag, restauranger och kultbiografen Capitol.

Här finns kort och gott alla förutsättningar för att de som bor i Brf Utanverket ska trivas bra!