Välkommen

Mitt i centrum intill stadsparken Trädgårdsföreningen

Brf. Eternellen 21 ligger intill den lummiga Trädgårdsföreningen och mitt i centrum av Linköping som erbjuder, förutom butiker, caféer och restauranger, också biografer, teatrar, stadsbiblioteket, muséer, Linköpings slott med slottsparken, och även bad- och sportanläggningar.

Med bil eller buss når du på några minuter I-huset med ett stort utbud av butiker och IKEA. Linköpings Centralstation och Universitetssjukhuset ligger bägge inom en 15-minuters gångpromenad medans det är cykelavstånd till Linköpings Universitet.

Inom promenadavstånd finner man också Stångån med sina slussar.

Föreningen består av 9+12 lägenheter i storlekarna 1 – 6 rum & kök.

Gatuadresser: Drottninggatan 34 A & 34 B

Vid frågor rörande vår bostadsrättsförening: info.eternellen21(at)gmail.com


Eternellen 21 hus A, arkitekt Dag Irvall, 1944
Dag Irvall (1905–1997) var stadsplanearkitekt i Linköping och stadsarkitekt i Lindesberg, Nora och Tranås. Han bedrev egen arkitektverksamhet och ritade bla yrkesskolor, brandstation, frikyrkor och varuhus i Tranås.

Eternellen 21 hus B, arkitekt Björn Hedwall, 1941 gårdshus
Björn Hedwall (1889–1982) var en av landets mest betydelsefulla bostadsarkitekter under 1900-talets första hälft. Han hade egen arkitektverksamhet (”Hedwalls ritsalonger”) från 1921 och var arkitekt på Byggnadsstyrelsen och chefsarkitekt på Marinförvaltningen 1939–1943. Husen, både villor och flerbostadshus präglas av både engagemang och stor stilsäkerhet. Detaljerna är omsorgsfullt bearbetade. Hedwall har gestaltat 20-tal biografer i Stockholm under 1930- och 1940-talen. Han var ytterst produktiv och dessutom verksam under många år vilket gör att hans byggnader är en viktig del av stadsbilden, framförallt på Kungsholmen i Stockholm, totalt ca 270 hus i huvudstaden. I Linköping blev det ca 40-tal byggnader.