Välkommen

Bostadsrättsföreningen Fortuna Strandterrass finns i Rydebäck utanför Helsingborg och har 76 lägenheter.

Föreningens ändamål är att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus upplåta bostäder för permanent boende.

Föreningens hus i kvarteret Granholmen 4 byggdes åren 1991 och 1992 av Skanska Syd AB med Skanska Fastigheter Syd AB som beställare och med upplåtelseformen hyresrätt. Bebyggelsen består av 76 marklägenheter utformade som kedjehus i ett plan (62 st) och ett och halvt plan (14 st). Vidare har på fastigheten byggts en gruppbostad om 443 kvm innehållande fem lägenheter med pentry och dagrum, personal rum, kontor etc. 

Föreningen upplåter lägenheter med bostadsrätt. En lägenhet disponeras av föreningens styrelse samt av medlemmarna som övernattningslägenhet. Gruppbostaden är uthyrd till Omsorgsförvaltningen i Helsingborgs Stad.  

Lägenhetsfördelningen för 76 bostäder är 7 stycken om 2 rum och kök, 21 stycken om 3 rum och kök, 34 stycken om 4 rum och kök samt 14 stycken om 5 rum och kök. Lägenhetsytan är 7.509 kvm och till varje lägenhet hör garage och förråd. Fastighetens totala tomtyta ar 44.239 kvm för bostäder och gruppbostad. 

Brf Fortuna Strandterrass ligger med närhet till det mesta. Här når man snabbt stranden, Fortuna strandkrog, Restaurang Tegel, matbutik, förskolor, vårdcentral och Rya golfklubb.

Interna sidor visas bara för inloggade medlemmar, allmänna sidor visas även för vanliga besökare från Internet.