Välkommen till BRF Stråvalla-Kärra

Stråvalla - En liten pärla på västkusten

Föreningen
BRF Stråvalla-Kärra byggdes upp 2015 och är en förening med 16 hushåll fördelat på 8 huskroppar.
Bostäderna är antingen 3 rok eller 4 rok, beroende på vilka tillval inomhus som gjordes vid inflytt.
Alla hushåll har en egen nyttjanderätt som man sköter om själv på bästa sätt, vilket gör att både insidan och utsidan på de olika bostäderna ser olika ut.
Alla har byggt altaner och det går att ansöka om bygglov för att bygga inglasade uterum. Beroende på storleken på den nyttjanderätt som tillhör din bostadsrätt är det möjligt att uppföra ett mindre förråd.
Till föreningen hör även gemensamhetsytor såsom lekplats och en stor ”äng” som vi äger tillsammans med grannföreningen Stråvalla-Kusten.

Kommunikationer
Det är 500 meter till busshållplatsen ”Stråvalla” som tar dig till Varberg eller Kungsbacka.
Det går direktbussar till Åsa tågstation och därifrån tar man sig smidigt vidare till Göteborg.

Barnomsorg och skola
Förskolor
Stråvalla förskola ligger 400 meter från BRF Stråvalla-Kärra. Ytterligare förskolor ligger i Limabacka, Bua och Åskloster.
Det finns även förskolor i Frillesås.
Skolan som ligger i upptagningsområdet heter Väröbackaskolan, men man kan även söka Buaskolan eller Frillesåsskolan.

Butik och service
I Frillesås ligger närmaste matvarubutik som även är postombud. Flertalet pizzerior, gatukök och frisörer finns i närheten och även inrednings- och blomsteraffärer. Vårdcentraler finns bland annat i Åsa, Bua och Veddige.

Bad och strand
Stråvalla strand är en välbesökt badplats där det ofta är mycket folk om sommaren. Under 2018 renoverades kiosken vid stranden och det byggdes även en bastu i anslutning till denna som man kan hyra. Våren 2019 har kommunen och Stråvalla fritidsförening genomfört en upprustning av strandens lekplats och förbättrat tillgjänglighet för handikappade.
Strandens skötsel ombesörjes av Stråvalla fritidsförening och mot en mindre medlemsavgift (ca 300 kr/år) kan man bland annat parkera gratis vid stranden, barnen kan gå i simskola på sommaren, det erbjuds tennis och crawl kurser, yoga på stranden och man kan hyra bastun till billigare pris.

Den norra stranden är tillgjänglig för hund och häst året om.

En plats att trivas på helt enkelt!