Mäklarinformation


Lite information om Samfällighetsföreningen Armringen

Vi är en samfällighetsförening som består av 9 radhuslängor, 60 hushåll och tillsammans bildar vi Samfällighetsföreningen Armringen 1.

 • Vi har en portal, www.egrannar.se, där vi kontinuerligt informerar om vad som händer och lägger upp styrelseprotokoll. På e-grannar kan man boka tid i tvättstugan, se stadgar, medlemsregister och mycket annat.
 • Vi har en gemensam tvättstuga i änden av länga 9, högst upp på gatan, ingång från ovansidan. Vill man använda tvättstugan som har flera tvättmaskiner, torktumlare och torkrum bokar man sin tid via e-grannar. Man betalar 20 kronor per tvättpass via Swish. Man ska, av tidigare fastighetsägaren, få nyckel som går både till tvättstuga och cykelförråd.
 • Vi har ett gemensamt cykelförråd där man kan förvara sin cykel. Cykelförrådet ligger i samma byggnad som tvättstugan, i änden av länga 9, med ingång från nedsidan. I anslutning till cykelrummet finns även färgprover och färgkoder på de kulörer som är tillåtna att måla huset i.
 • Vi har ett gruppavtal med Tele2 och genom detta har vi kabel-TV och Internet och kostnaden ingår i samfällighetsavgiften. Fiber finns indraget till alla hushåll och vill man ansluta sig till fiber kontaktar man valfri leverantör och om man väljer Tele2 uppger man att gruppavtal finns för ett fördelaktigt avtal och pris.
 • I samfällighetsavgiften ingår skötsel och underhåll av gemensamma utomhusytor, tak, hängrännor och stuprör (ej hängrännor och stuprör på utbyggda verandor eller altaner), gavlar, carportar, tvättstuga och cykelförråd. I samfällighetsavgiften ingår även skötsel av gemensamma gräsytor och snöröjning av gångar och framför carportar. Riksbyggen sköter våra gemensamma ytor
 • I samfällighetsavgiften ingår uppvärmning via fjärrvärme, vatten och sophantering. Vi källsorterar soporna i svarta och vita påsar och behöver man fler påsar finns det att hämta i cykelförrådet. För övriga sopor, flaskor, papper och annat, hänvisas till återvinningsstationen vid Kransmossen och andra ställen.
 • Vi har en vicevärd som man kontaktar i frågor som rör fastigheten som inte omfattas av det egna ansvaret.
 • Wingrens lön & redovisning sköter vår bokföring och skickar fakturor för samfällighetsavgiften varje månad. Fakturan kommer via mail och det är därför viktigt att man meddelar kassören aktuell mailadress dit man vill ha fakturan.
 • Vi har ett samarbete och ingår i Polisens nätverk, Grannsamverkan. Information från Polisen och Polisens Nyhetsbrev läggs regelbundet ut på e-grannar.
 • Vi har ett anläggningsbeslut och stadgar för hur samfällighetsföreningen ska bedrivas och skötas. Dessa finns på e-grannar.

Att tänka på vid ägarbyte

 • Juridiska personer godkänns inte som medlemmar i föreningen.
 • Kassören behöver få namn, adress, fastighetsbeteckning, telefonnummer, tillträdesdatum och en mailadress för nya medlemmar. Så snart vi får dessa eller efter tillträdesdag lägger vi upp dessa i vårt medlemsregister. När detta är gjort får man ett aktiveringsmail och därefter har man tillgång till all information på e-grannar.
 • Avgiften aviseras varje månad via mail från Wingrens lön & redovisning och därför är det viktigt att vi har en aktuell mailadress
 • Vi tar ut en överlåtelseavgift med 1 000 kronor vilken säljaren ska stå för.

Vid eventuella frågor kontakta oss gärna

Kjell Pohlin, ordförande

Mail: kpohlin@me.com

Telefon: 070- 626 22 01

Kicki Larsson, sekreterare och kassör

Mail: kickipost@gmail.com

Telefon: 0736 - 17 54 00

Magnus Inhammar, vicevärd/ledamot

Mail: minhammar@hotmail.com

Telefon: 076- 144 18 38